Storitve in cenik

Kaj izvajamo?

  • Preventivna fizioterapija,
  • Obravnava poškodbenih in preobremenitvena stanja,
  • Obravnava kronično ponavljajočih težav,
  • Pred in pooperativna rehabilitacija.

Kako poteka obravnava?

01
Fizioterapevtsko obravnavo začnemo z anamnezo prek pogovora. Sledi vašim težavam primeren pregled gibanja.
02
Terapevt nato z izbranimi, sodobnimi testi ortopedske manualne terapije oceni stanje vaših mišic in sklepov, vašega živčnega sistema ter vezivnega-fascialnega tkiva.
03
Terapijo sestavlja pester nabor različnih tehnik ortopedske manualne terapije ter, glede na vaše izvajanje vsakodnevnih in športnih aktivnosti, osebno prilagojeno vadbo. Tak način dela omogoča, da definiramo vstopno stanje pacienta ter skozi čas spremljamo učinkovitost terapije. Ob koncu vsake obravnave se določen del testiranja ponovi, da sebi in pacientu nakažemo na spremembe pri izvajanju gibanj, ki predhodno niso bila mogoča. Če se spremembe ne zgodijo že takoj, nam pacienti ponavadi poročajo o bistvenem izboljšanju stanja najkasneje v roku dveh ali treh terapij. V kolikor se to ne zgodi, se v proces dela vključi multidisciplinarna ekipa (specialiste ortopedije, fiziatrije, travmatologije, kineziologe, športne trenerje ali psihoterapevte). V interesu nam je, da so vse uporabljene terapevtske tehnike testirane proti placebu, v kolikor je to mogoče.
04
Pogovorimo se tudi o skupnih ciljih in v njih vključimo vaše želje, kolikor je le mogoče.
05
Vaje natančno demonstriramo in vam jih po želji posnamemo kar na vaš mobilni telefon, da jih lahko redno in natančno izvajate tudi doma. Po želji lahko za doplačilo izberete tudi ePosvet, kjer lahko terapevt spremlja vadbeno-terapevtski proces ali treninge na daljavo.

Kdaj lahko pomagamo?

Glava
Vrat
Rama
Komolec
Zapestje in roka
Hrbet
Kolk
Koleno
Gleženj in stopalo
Če boli več delov telesa:

Če boli večje področje ali več sklepov, lahko pomagamo z zmanjšanjem bolečine, otekline, sklepne otrdelosti npr. pri avtoimunih boleznih kot so revmatoidni artritis, ankilozirajoči spondilitis, idr.

Pri stanjih, kot so kompleksni regionalni bolečinski sindrom (KRBS) ali fibromialgija, kronične nevropatske bolečine ipd., pristopamo v skladu z najnovejšimi znanstvenimi dognanji in z multidisciplinarno obravnavo.
Kdaj je potrebno indicirano konzervativno, kdaj pa operativno zdravljenje?

To je odvisno in zelo različno od poškodbe in posameznika – njegovih aktivnosti, starosti, splošne telesne pripravljenosti ipd. 

Da bi vam pomagali pri odločitvi, vam bomo svetovali na podlagi kliničnih študij, konzultacije z multidisciplinarno ekipo in na podlagi kliničnih ugotovitev med pregledom.

Stanje neprestano spremljamo. V kolikor se izkaže, da bi bilo vseeno smiselno operativno zdravljenje, vas lahko napotimo v varne in strokovne roke, s tem pa bistveno skrajšali čas in stroške rehabilitacije po operaciji.

Cenik

NAZIVTRAJANJECENA
Fizioterapevtska obravnava60 min70 eur
Fizioterapevtska obravnava50 min60 eur
Fizioterapevtska obravnava30 min45 eur
ePosvet - fizioterapevtska obravna na daljavo po dogovoru//

Naroči se