Borut Vrhovnik

Borut Vrhovnik
Borut Vrhovnik je direktor Fizioterapije Eno. Že nekaj let asistira na izobraževanjih priznanega Nevro-Ortopedskega inštituta iz Londona (NOI), kot zunanji strokovni sodelovec pa poučuje na Fakulteti za zdravstvene vede na dodiplomski in podiplomski ravni študija fizioterapije.

Študij fizioterapije je zaključil na univerzi v Plymouthu, v Veliki Britaniji. Registriran je pri Health and care proffesions council  (HCPC) v Združenem Kraljestvu, opravil pa je tudi nostrifikacijo diplome pri Ministrstvu za zdravje v Sloveniji. Registracija pri HCPC pomeni, da organizacija terapevte vsake dve leti preverja in certificira, v kolikor sledijo standardom poklicnega izobraževanja in lahko uspešno in varno opravljajo prakso na visokem strokovnem nivoju. Po zaključku študija si je pridobil še specialna podiplomska znanja za obravnavo miofascialnega, živčnega in sklepnega sistema iz različnih, priznanih izobraževanj in srečanj doma ter v tujini. V sodelovanju s Formatherapio iz Portugalske in avstralsko Curtin University je l. 2017 opravil certificiranje iz ortopedske manualne terapije.

Pestre praktične izkušnje ima z ortopedskimi, športnimi, pediatričnimi in nevrološkimi bolniki, tako doma, kot v tujini. Najraje ima kompleksne primere, nad katerimi so drugi že obupali. 

Poleg praktičnega, ga veseli tudi raziskovalno delo in z dokazi podprte tehnike.

S predstavitvijo raziskovalnega dela je sodeloval na angleškem kongresu fizioterapevtov leta 2012 in imel v letu 2017 objavljen koavtorski članek v uradnem dnevniku športne medicine Avstralije (Journal of Science and Medicine in Sport). Konstantno se izobražuje in sledi novim znanstvenim raziskavam.