Terapevtsko surfanje

V naši ambulanti smo do življenja brez bolečin pomagali že mnogim.

Zaradi načina življenja pa naletimo tudi na ovire, kjer je obisk naše ambulante 1-2x tedensko žal premalo, da postanemo s telesom eno ter v njem živimo udobno brez bolečin.

Ljudje smo prikovani pred zaslone, neprestano se nam mudi, za vadbo, dobro hrano in osrečevanje duše ter posledično odlično počutje pa nam neprestano primanjkuje časa.

V Fizioterapiji Eno smo rešitev našli v tem, da na idiličnih lokacijah v naravi ponudimo poleg vrhunske fizioterapije in kineziologije še:

  • Psihoterapijo (preko spleta na daljavo ali v živo)
  • Prehransko svetovanje
  • Učenje deskanja na valovih
  • Telesno vadbo ter tehnike za umirjanje telesa in duha, razvite na podlagi našega strokovnega in izkustvenega znanja, ki vključujejo kombinacijo joge, Tai-chija, metode Feldenkreis, čuječnosti oz. Annapane in Vipassane idr.

Gre za popolnoma po meri prilagojen program glede na vaše želje in potrebe, ki jih določimo skupaj po informativnem posvetu in pregledu dokumentacije. Le ta je brezplačen.

Terapevtsko surfanje

ZAKAJ RAVNO TERAPEVTSKO SURFANJE (Deskanje na valovih, jezdenje valov)?

Ste vedeli, da že 30 min surfanja izboljša psihofizično počutje in poveča občutek umirjenosti?

Sočasno zagotavlja odlične pogoje za trening moči, vzdržljivosti in srčno-žilnega sistema 

Poleg naših osebnih izkušenj, predvsem Borutovih, ki deska že 20. leto in je kot učitelj deskanja tudi mnogim pomagal pri učenju tega športa, temu pritrjujejo tudi strokovne reference:

Onderková A Infographic. Surfing and healthBritish Journal of Sports Medicine 2023;57:490-491. Dostopno na https://bjsm.bmj.com/content/57/8/490.info

Koristi deskanja na valovih za zdravo psiho in telo so takšne, da ga splošni zdravniki v Veliki Britaniji, Franciji in še kje, predpisujejo celo na recept! 

Lovimo in igramo se namreč z energijo sonca, ki se prek vetra prenaša na vodo in nas.

Na kratko pa  je na to vprašanje res težko odgovoriti, poizkusite in videli boste 🙂

ZA KOGA JE TERAPEVTSKO SURFANJE?

Za vse, ki se srečujete s kronično bolečino, izgorelostjo, kompleksnim regionalnim bolečinskim sindromom, fibromialgijo…

Za vse, ki bi preventivno naredili nekaj zase preden se srečate z izgorelostjo ali slabim psiho-fizičnim počutjem zaradi prekomernih obremenitev.

Za športnike in ekipe, ki bi si želeli celostne priprave v kondicijskem in psihološkem smislu.

KJE SE IZVAJA TERAPEVTSKO SURFANJE?

Namestitev vam uredimo mi, lahko pri zasebnih ponudnikih ali v namestitvah surf šole, odvisno od vaših želja. Možna je tudi namestitev v lastni režiji.

Sodelujemo s surf šolo Surf2Smile, ki je locirana v  Praia da Areia Branca, 70km severno od Lizbone ter surf šolo Manawai , ki je locirana na Kanarskem otoku Fuerteventura, individualna namestitev s šolo surfanja pa je mogoča tudi na otoku Lanzarote.