Teja Burgar

Teja Burger

Gibanje jo spremlja že od malih nog. Prva ljubezen je bilo športno plezanje, kateremu se je posvečala 14 let, najprej tekmovalno kasneje pa je prevzela vlogo trenerke. Zaradi poškodbe kolena je nato svojo plezalno pot opustila in našla drugo gibalno strast – ples ob drogu. Tudi tu ima vlogo trenerke in si poleg dela v fizioterapiji šteje v uspeh, da lahko svoje navdušenje nad gibanjem, človeškim telesom in njegovim delovanjem predaja naprej in tudi drugim pomaga pri doseganju aktivnega in polnega življenja.

Leta 2017 je diplomirala iz kineziologije na Fakulteti za šport v Ljubljani, ter nato leta 2020 diplomirala iz fizioterapije na Almi Mater Europaea v Mariboru.

Po diplomi je opravila več izobraževanj na temo rehabilitacije miofascialnega, živčnega in sklepnega sistema iz različnih mednarodno priznanih konceptov (Mulligan, Anatomy trains, Mobilizacija živčevja NOI, Miofascialno sproščanje pri DGMR)  ter kineziotapinga in  športne masaže. Poleg naštetega je v času študija kineziologije pridobila licenco za kondicijskega trenerja (II. Stopnje), vaditelja rekreativne vadbe in vaditelja elementarne športne vzgoje za otroke od 0-6 let.

Že tekom študija je pridobila raznolike izkušnje na področju dela z ljudmi, saj je vodila vrsto različnih skupinskih in individualnih vadb (za starostnike, program rehabilitacije in kondicijskega treninga za tekače, vadbe za otroke ipd.). Kasneje se je usmerila predvsem v sanacijo in preventivo poškodb in bolečinskih stanj.  Svoje izkušnje kot fizioterapevtka je nabirala v Zdravstvenem domu Kranj in kasneje v Zdravstvenem domu Tržič, prav tako je izvajala preventivne programe v sklopu Centrov za krepitev zdravja. Izkušnje ima tudi z delom v zdraviliščih (Terme Šmarješke toplice in Terme Dobrna) in z nevrološkimi pacienti.